Herunder ses vores udvalg af Zacapa Rom. Hvis du vil prøve en klassiker, så skal du prøve Zacapa Centenario 23, den er en blanding af rom, som har lagret i alt fra seks til 23 år. Farven er en lys mahogni, og den smager af sukkersøde flødekarameller, krydret egetræ og tørret frugt. Hvis derimod vil prøve det bedste Zacapa Rom har at byde på, så er det Zacapa Centenario XO, den har lagret to år mere end Zacapa Centenario 23, og selvom det ikke lyder af meget, så gør det en forskel i smagen. Når du dufter til den, vil du kunne dufte læder og en sødlig røg. Du vil kunne smagen fadet, den har lageret i, og samtidig få smagen af vanilje og karamel.
splither
Zacapa Rom bliver lavet i Guatemala på et destilleri, der blev stiftet i 1976. Byen Zacapa bliver lavet i ligger 2,330 km over havets overflade og har både vulkaner, natur og bjerge.
Sukkerrørene, som bliver brugt til at lave Zacapa, dyrkes i den vulkanske jord i Guatemala, og det siges, at det er det bedste sted at dyrke dem, fordi solen skinner hele året rundt.
Størstedelen af rom bliver lavet på melasse, men Zacapa Rom bruger den første honning fra sukkerrørene, hvilket giver den specielle smag. Zacapa bliver lageret i Guatemalas bjerge, fordi temperaturen i bjergene betyder, at mindre af rommen fordamper i lagringsprocessen. Det specielle ved Zacapa Rom er, at rommen bliver lavet ved at blande flere forskellige rommer fra forskellige årgange. Metoden hedder Sistema Solera, og efter rommen er blandet, lagres den igen i fade, hvor rommen tager smag af tønderne. Det er højden, der giver rommer tiden til at få aroma, smag og farve, da den lagres langsommere i højden. Zacapa Rom lagres i tønder, hvor der tidligere har været blandt andet sherry og bourbon i, hvilket også er med til at give den specielle smag.
Zacapa Rom er blevet kåret, som den bedste rom i verden hele 6 år i træk, og det er en af de rommer, der bliver drukket mest af i Danmark.